Kun én av begravelsene soknepresten i Oppdal ble byttet ut fra, var i Oppdal.

Sogneprest Joseph Moiba har tre ganger opplevd at pårørørende ønsker en annen prest enn ham i begravelse. Les artikkelen i nettutgaven til Vårt Land, 03.10.2008. Skrevet av Aslak Lima Braut.

Bare én gang i Oppdal

Kun én av begravelsene Joseph Moiba ble byttet ut fra, var i Oppdal.

Av Aslak Lima Braut Publisert  31.10.2008 - 18:56 Oppdatert 03.11.2008 - 11:01

Sogneprest Joseph Moiba har tre ganger opplevd at pårørørende ønsker en annen prest enn ham i begravelse. I et intervju med lokalavisen Opdalingen, kommer det frem at bare en av disse episodene skjedde i Oppdal.

- Det er veldig viktig for meg å få fram at dette ikke bare er noe som handler om Oppdal. Jeg føler oppdalingene har tatt svært godt i mot meg. De er også veldig gode mot meg og støtter meg når jeg har det vanskelig.

De to episodene skal ha skjedd i 2005 og 2006. Utover det ønsker ikke Moiba å konkretisere hvor de skjedde, på grunn av fare for at dem det gjelder kan bli identifisert.

Sjikane. Når det gjelder episoden på statoilstasjonen i Oppdal, der Moiba ble angrepet og sjikanert, er han av en annen oppfatning.

- Jeg ble helt sjokkert, sier han om den hendelsen.

Under oppklaringsmøtet med fungerende biskop i Nidaros, Knut Andresen, kom det også fram at han for en tid siden opplevde at mutrene på det ene dekket på bilen ble fjernet. Hendelsen har medført at han er livredd for å kjøre bil.

Nødvendig. Moiba innrømmer at de siste ukene har vært tøffe, men tror det har vært nødvendig å ta opp det han har opplevd.

- Hvis jeg ikke hadde snakket om sakene, men bare lukket dem inne i meg, hadde jeg ikke kunnet fungere. Da hadde jeg ikke kunnet være prest, sier han.