Aktuelt

Artikler og undervisningsopplegg som er aktuelle i forbindelse med merkedager eller hendelser i nyhetsbildet finner du her.

Artikler (5) Vis nyeste Vis alle

Norsk Døvemuseum åpnet

Lørdag 28. mars 2009 åpnet Norsk Døvemuseum i Trondheim. Døvemuseet er et nasjonalt museum for hørselshemmedes kultur og historie.

Påske

Påsken er den viktigste av de kristne høytider, den markerer Jesu død og oppstandelse. Ordet påske kommer av den jødiske høytiden pesach, som markerer jødenes flukt fra fangenskapet i Egypt.

Ungdom bytter sex mot gaver

I en artikkel på nrk.no, publisert den 26. november 2008, kan vi lese at en dansk undersøkelse har funnet at 1 av 10 unge jenter synes det er greit å ta imot penger og gaver som hamburgere i bytte mot sex.

De harde 1920-åra

I Norge var mellomkrigstiden en nedgangstid allerede fra 1920, dette i motsetning til mange andre land som først opplevde en alvorlig økonomisk og sosial krise fra slutten av 1920-tallet.

Innsatt i 2008

Jeg trykker på ringeknappen ved siden av fengselsporten. En metallisk stemme spør hva jeg heter. Det klikker i låsen og døren går opp. Jeg står i en sluse omgitt av høye nettinggjerder. Etter ytterligere to dører står jeg foran en luke, bak sitter to fengselsbetjenter. Noen minutter senere og enda flere låste dører står jeg inne i fengselsblokka.

Kilder(0)