Forskning

Hva man forsker på og hvordan man gjør det kan variere mye. Her finner du et tilrettelagt forskningsopplegg som kan gjennomføres i skolen eller være motivasjon for liknende prosjekter. Du finner også to personer du kan jobbe videre med på egen hånd.

Artikler (5) Vis nyeste Vis alle

Ingeborg Bårdstu

Ingeborg Bårdstu er navnet på den personen vi har valgt til oppgaven om å forske på en person. Utgangspunktet for at vi valgte nettopp Ingeborg Bårdstu, var noe som står om henne i en kort tekst i Trøndelags Historie. Slik kan også du velge ut personer du vil forske på: Hvis du kommer over en person som du synes virker interessant, kan du prøve å finne ut mer. Her skal du få litt bakgrunnsinformasjon om Ingeborg, men ikke mer enn at du må gå på leting i kildene etterpå.

Julius Paltiel

Julius var bare 18 år da han ble hentet av norsk politi i oktober 1942. Ferden gikk til Falstad fangeleir, derfra gikk transporten til konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen. Som en av få norske jøder overlevde han nazi-Tysklands forsøk på å utrydde jødene. Her er et utdrag fra hans historie, skrevet av Vera Komissar.

Cissi Klein, 13 år.

Cissi Klein var ei livsglad jente fra Trondheim, hun ble drept i Auschwitz. Les hennes historie.

Arkivsenteret i Trondheim

Arkivsenteret i Trondheim er lokalisert i Kulturbunker Dora på Nyhavna. Her oppbevares statlige, kommunale og private arkiv. Men hva gjør egentlig arkivene? Og hvordan får du sett kildene? Og hva kan vi ikke se?

Noen eiendommer på ”Svartlamon”

Eiendommene Strandveien 33 og Biskop Darres gate 18 ligger i den bydelen som i dag går under navnet Svartlamon. Vi har samlet en del kilder tilknyttet eiendommene, ved hjelp av disse skal dere være i stad til å rekonstruere deler av historien til eiendommene. Vi begynner med litt om historien til bydelen.

Kilder(21)